Archive for the ‘smoking’ Category

περί ρουφιανιάς και άλλων δαιμονίων…

Thursday, July 9th, 2009

Πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω για ρουφιάνους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές (σχετικά με τις καταγγελίες για το κάπνισμα και τις φορολογικές παραβάσεις).
Θεωρώ ότι και οι 2 συμπεριφορές (παράνομο κάπνισμα σε δημόσιο χώρο, πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών χωρίς ή με λάθος απόδειξη) ουσιαστικά βλάπτουν εμάς (τους πολίτες) και γι’αυτό θα πρέπει με όποιον δυνατό τρόπο να… εκλείψουν.
Με το σκεπτικό ότι αν κάποιος μου έκλεβε το αυτοκίνητο ή το σπίτι και υπήρχε κάποιος μάρτυρας, θα ήθελα να μιλήσει και με το σκεπτικό ότι αν κάποιος σκότωνε την μάνα μου ή την αδελφή μου και υπήρχε κάποιος μάρτυρας, θα ήθελα να μιλήσει, έτσι θα ήθελα όταν κάποιος βλάπτει είτε εμένα είτε κάποιον συνάνθρωπο και υπάρχει μάρτυρας, να μιλάει.
Το αντίθετο δείχνει μια αντίληψη ωχαδελφισμού (σταρχιδισμού).

Και “ισοπεδώνοντας” λίγο τα πράγματα θα σας παραπέμψω στο ποίημα του Martin Niemöller:

“In Germany, they came first for the Communists, And I didn’t speak up because I wasn’t a Communist;
And then they came for the trade unionists, And I didn’t speak up because I wasn’t a trade unionist;
And then they came for the Jews, And I didn’t speak up because I wasn’t a Jew;
And then… they came for me… And by that time there was no one left to speak up.”

Πρέπει να καταλάβουμε σαν Έλληνες ότι δεν μπορούμε για χάρη του εαυτούλη μας, για χάρη της προσωπικής μας ευχαρίστησης, ευκολίας και κέρδους να βλάπτουμε τους υπόλοιπους, διότι με αυτήν την νοοτροπία υπάρχουν άλλοι, πολλοί περισσότεροι που θα βλάψουν εμάς.

Δεν δηλώνω άγιος, είμαι καπνιστής (για μεγάλες τιμές του καπνιστή / for big values of smoker) αλλά αναγνωρίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται όσο ζούμε ανάμεσα σε μοσχάρια.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω και γράμματα γνωρίζω.

HSOC’s New Year’s Resolution

Wednesday, December 31st, 2008

A New Year’s Resolution is a commitment that an individual makes to a project or the reforming of a habit, often a lifestyle change that is generally interpreted as advantageous. The name comes from the fact that these commitments normally go into effect on New Year’s Day and remain until fulfilled or abandoned. More socio-centric examples include resolutions to donate to the poor more often, to become more assertive, or to become more economically or environmentally responsible. People may act similarly during the Christian fasting period of Lent, though the motive behind this holiday is more of sacrifice than of responsibility. The new year resolution is one example of the rolling forecast-method of planning. According to this method, plans are established at regular short or medium-term time intervals, when only a rough long-term plan exists.
(source: wikipedia.org)

α. Να σταματήσω το κάπνισμα.
β. Βλέπε α.

Το καπνίζειν μας έχει γκα-μίσειν…

Wednesday, September 17th, 2008

Δεν ήθελα να γράψω για τα αποτελέσματα της “θεραπείας” διότι την ακολουθούν και άλλοι 2 φίλοι, αλλά επειδή συχνά τώρα με σταματάνε στο δρόμο και με ρωτάνε “πως αντέχεις χωρίς τσιγάρο” (όλες οι χιλιάδες αναγνωστών αυτού του blog :)), δυστυχως κύριοι, ΑΠΕΤΥΧΑ… Ο Bobby Knight πιθανών να γελούσε…
Φυσικά, απλά χάθηκε μια μάχη, η επόμενη θα δοθεί όταν είμαι πιο έτοιμος… Μέχρι τότε σας παραθέτω τον Βασιλιά…

Jordan

τα κάνω όλα μετά τις 2:00….

Monday, September 1st, 2008

Πήγε 2 και πιστεύω οτι αξίζει να ποστάρω μια φώτο με ένα απο τα τελευταία μου τσιγάρα…. (αν όλα πάνε καλά).
Μιλούσα με άλλους 2 φίλους που λένε ότι θα προσπαθήσουν και αυτοί από σήμερα να κόψουν το κάπνισμα. Ο (Αριστο)Τέλης με βελονισμό, και ο Δημήτρης με το χάπι. Και επειδή έχω δοκιμάσει την “θέληση” για να το κόψω, κατέληξα και εγώ στο να δοκιμάσω το χάπι με την ελπίδα να βοηθήσει. Επειδή πιστεύω ότι να αναφέρομαι στο κάπνισμα θα μου κάνει κακό (θα το σκέφτομαι και θα θέλω να καπνίσω) – ελπίζω αυτό να είναι μια από τις τελευταίες δημοσιεύσεις μου γι’αυτό το θέμα. Πάντως θα σας κρατήσω ενήμερους :p

είδωμεν….

όμορφα ήταν…

Tuesday, August 26th, 2008

… αλλά μου φαίνεται ότι ήρθαν οι μέρες και φέτος που θα επιχειρήσω να κόψω το κάπνισμα. Η τελευταία μου σοβαρή προσπάθεια ήταν περίπου στις 10 Δεκ 07 και κράτησε αισίως 20 μέρες. Έτσι αποφάσισα να επιχειρήσω απο την 1 Σεπ 08 για άλλη μια φορά να κάνω αποχή (μόνιμη ελπίζω) απο την νικοτίνη. Είδα τα αστέρια, διάβασα τα σημάδια, ανεβαίνω ψυχολογικά… just wish me luck.

ΥΓ1: Ας γίνουν κλεφτες οι καπνέμποροι και οι καπνοβιομηχανίες… ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 😛
ΥΓ2: Όποιος τολμηρός καπνίζει ακόμα και θέλει να το κόψει μπορεί να δοκιμάσει μαζί μου 🙂

ίσως βοηθήσει μερικούς

Saturday, July 5th, 2008

Επειδή προς το παρών το project “κόβω το κάπνισμα” δεν πάει καλά για μένα, σας παραθέτω το παρακάτω μήπως και βοηθήσει τους υπόλοιπους (λέμε τώρα)

τσιγαρα

και ένα παράδοξο

Friday, April 4th, 2008

Είναι γνωστό γενικά ότι καπνίζω πολύ. Επίσης είναι γνωστό στοως φίλους μου ότι προσπαθώ να το κόψω μαχαίρι. (το πιο πολύ που κατάφερα είναι 15 μέρες). Τώρα που άναψα λοιπον το τελευταίο τσιγάρο πριν σχολάσω αφιερώνω 1 λεπτό για να δω την φωτογραφία, μηπως και το πάρω απόφαση να το κόψω. Ελπίζω να τα καταφέρω.

smoking timeline

free?

Friday, June 1st, 2007

ok mhn gelasete polu, apla phra apofash na koyw to kapnisma. HDH paizei ena stoixhma 500E an ta kataferw gia deutera-paraskeuh apo 9->17:00 (dhl wres ergasias) kai aisiodo3w kai gia parapanw. (…

OXI

Friday, June 1st, 2007

telika den katafera na to koyw… alla ante3a kana 20wro….to 8ewrw proba generale gia thn deutera