Archive for the ‘bitch’ Category

κρα-κρα και ξε-κρα

Tuesday, August 7th, 2012

“- Θέλω να μου πείτε ένα προτέρημα για τον διπλανό συμμαθητή σας” μας είχε ζητήσει η δασκάλα στο σχολείο.
“- Μα γιατί να μην πούμε τα μειονεκτήματα για να μπορεί να τα διορθώσει;” ρωτήσαμε με παιδική απορία.
“- Γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι εστιάζοντας στα προτερήματα καταπολεμούμε πιο εύκολα τα μειονεκτήματα.” απάντησε… ή κάτι τέτοιο.

Αυτός ο διάλογος μου ήρθε στο μυαλό διαπιστώνοντας με έκπληξη πόσο πολύ θέλω να κράξω (συγνώμη, να ασκήσω κριτική όπως οι υπόλοιποι) κόσμο, καταστάσεις και άλλα ενοχλητικά δρώμενα.
Βέβαια, μεταξύ μας, μου είναι αδύνατον να περάσω στο ντούκου το ότι έχω “απεριόριστο” bandwidth μέχρι 3Gbyte. Ή να κάνεις μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη και να μην σου ανεβεί η πίεση από διπλό & τριπλό παρκαρισμένα οχήματα, από καταλήψεις πεζοδρομίων από τραπεζο-καθίσματα, από εγκαταλελειμμένους ποδηλατόδρομους, από νεροζούμια που τα αποκαλούν “espresso” και άλλα πολλά. Ή το ότι δεν βάζουν ταξίμετρο οι ταξιτζήδες, ή το ότι πρέπει να παρακαλέσεις για απόδειξη. Η λίστα δεν σταματάει. Δεν είναι ο σκοπός μου να τα αναφέρω όλα. Εξάλλου βλέπω και αρκετό κόσμο γύρω μου να τα αναλύει ίσως και σε βαθμό μεγαλύτερο από μένα. Πιστεύω όμως ότι η προσέγγιση [μου], είναι λάθος.
Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να γίνεται μια σκέτη και ψυχρή αναφορά στο πρόβλημα χωρίς σάλτσες. Και εννοώ ότι προσθέτοντας ειρωνεία, σαρκασμό και προσπαθώντας να δείξουμε ανωτερότητα ή ότι γνωρίζουμε εμείς καλύτερα, ή έστω κάνοντας απλό trolling, στην ουσία καλύπτουμε το δικό μας κενό, τις δικές μας ανασφάλειες.
Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι υπάρχουν περιπτώσεις που βγαίνεις (μεταφορικά) από τα ρούχα σου. Συγκεκριμένα αυτό το “απεριόριστα” της γνωστής εταιρίας, προσωπικά πιστεύω ότι θα το σχολιάζω για τα επόμενα 10 έτη. Παρά ταύτα θα προσπαθήσω να απέχω από το καθημερινό κράξιμο. Δεν μου αρέσει να το βλέπω στους άλλους και δεν θέλω να το κάνω ούτε εγώ.

marketing 101

Saturday, April 30th, 2011

Διαβάζω δεξιά και αριστερά το δελτίο τύπου της cosmote για το νέο κινητό της Samsung.
Ομολογώ ότι μου άρεσε ο ντόρος, έψαξα για τιμές και διαθεσιμότητα και είπα να ρωτήσω και στην πηγή καθώς είμαι ένας ευχαριστημένος πελάτης χρόνια τώρα.
Τηλεφωνώντας στην υποστήριξη πελατών, με ενημέρωσαν ότι μόνο στα καταστήματα μπορούν να μου δώσουν τέτοιες πληροφορίες. (Θυμάμαι βέβαια παλιά να με παίρνουν από εκεί τηλέφωνο ξανά & ξανά για να μου πασάρουν συσκευή για επιδότηση, ιδίως αφού έχουν e-shop)
Επισκέφθηκα το κοντινό κατάστημα για να ρωτήσω πληροφορίες. Ρώτησα έναν υπάλληλο που ρώτησε έναν άλλο για να λάβω την _όχι_ αυτολεξεί απάντηση: “δεν έχουμε ιδέα”.

τα συμπεράσματα δικά σας!

UPDATE: Από το @COSMOTEGR με ενημέρωσαν ότι Θα είναι διαθέσιμο την τελευταία εβδομάδα Μαΐου. (good work!)

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το μεγαλείο σου

Thursday, April 1st, 2010

Πήγα στην Εθνική τράπεζα για να κάνω μια ανάληψη από το ταμείο με το νέο δίπλωμα οδήγησης, και… μου ζήτησαν ταυτότητα. Το θεωρώ απαράδεκτο. (Ευτυχώς την είχα μαζί μου)
Έλεος

Τι μάθαμε σήμερα…

Wednesday, July 8th, 2009

α. Προ καιρού είχανε διαρρήξει το mini-market της γειτονιάς.
Η αστυνομία βρήκε τον δράστη (ο οποίος είχε 17 μηνύσεις σε βάρος του) επειδή….
… θα είχε ποινή 10 έτη (εφέσιμα στα 7-8) και σε 6 μήνες θα ήταν έξω.
ΟΠΌΤΕ, “περιμένουν να διαπράξει και άλλα αδικήματα για να τον πιάσουν μια και καλή”.

Αυτά ακούστηκαν κατά λέξη.

β. Περιπτεράς… έκανε διαρρήξεις σε συναδέλφους (άλλα περίπτερα) και μετά… πουλούσε τα κλοπιμαία από το περίπτερο του !!! (μάλλον παλιά ιστορία αλλά μόλις την άκουσα)

τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα σε αυτή την χώρα;

που είναι η κρίση;

Friday, July 3rd, 2009

Παίρνω τηλέφωνο για να ρωτήσω για δωμάτια σε ένα καλό (για normal τιμές του καλό) ξενοδοχείο της Χαλκιδικής:

– Από 200€ σας το αφήνουμε 170(€). [την βραδιά]

Δεν πτοούμαι και τηλεφωνώ αλλού (για καλύτερη τιμή):

– Η καλύτερη τιμή που μπορούμε να κάνουμε είναι 220€ με πρωινό.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ;

Έτσι είναι οι σοβαρές εταιρίες τηλεφωνίας!!!!

Friday, June 19th, 2009

Πρόκοψα και είπα να βάλω πακέτο 2play από εναλλακτικό πάροχο

Συνοπτικά έγιναν τα εξής:
α. έρχεται ο εξωτερικός συνεργάτης για εγκατάσταση, δεν παίρνει σήμα (για φωνή), το δηλώνει βλάβη.
β. κουμπώνω modem την επομένη, κουμπώνει στα 6Mbps.
γ. κουμπώνω τηλέφωνο, δεν έχω σήμα.
δ. το ξαναδηλώνω βλάβη στο τεχνικό τμήμα
ε. μετά από μια βδομάδα και αφού τους ενόχλησα, με ενημερώνουν ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου ο εξωτερικός συνεργάτης για ραντεβού.

Όλα αυτά δεν με πτοούν και τα θεωρώ αντιπροσωπευτικά κάθε εταιρίας.
ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ “ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ” δεν είναι κάτι που περίμενω να ακούσω από μια σοβαρή εταιρία τηλεφωνίας.

ανακύκλωση ολέ!

Tuesday, June 16th, 2009

Δρατώμενος από αυτό που είναι γνωστή ιστορία αναφέρω τον παρακάτω φανταστικό διάλογο:

– Έλα Κυριάκο να πιάσουμε και αυτόν τον μπλε κάδο.
– Κάτσε ρε Μπίλι, αυτός είναι για ανακύκλωση, δεν πάει με τα άλλα αποτρίμματα.
– Και συγνώμη, εσύ τι νομίζεις ότι σημαίνει ανακύκλωση στην Θεσσαλονίκη;;;;

Δεν βαριέσαι;

Sunday, May 10th, 2009

Ακόμα ένας υποθετικός διάλογος με φανταστικά πρόσωπα:
– Έρχονται οι αρχηγοί στην πόλη μας.
– Ωραία
– Πρέπει να δείξουμε ότι όλα πάνε καλά και ότι την έχουμε καθαρή και προσεγμένη.
– Τι να κάνουμε λοιπόν;
– Ε, τα κλασσικά, ας βάψουμε τις διαβάσεις. Τα προσέχουν αυτά.
– Πάλι; αφού τις βάφουμε πριν την Διεθνή έκθεση κάθε χρόνο.
– Ναι ρε αλλά είπαμε, με την “οικονομία” που κάνουμε διαλέγοντας την φθηνή μπογιά, μέσα σε μια βδομάδα ξεβάφει.
– Σωστά, πότε να το κάνουμε δηλαδή;
– Τα βράδια ως συνήθως.
– Θα προλάβουμε;
– Θα βάψουμε και την Παρασκευή.
– Παρασκευή που βγαίνει όλος ο κόσμος στο κέντρο; Δεν θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό;
– Δεν βαριέσαι; Αφού είναι μοσχάρια όλοι, δεν θα παραπονεθεί κανείς.
– ΧΑΧΑ δίκιο έχεις. Να βγάλουμε και το συνεργείο που καθαρίζει τα πεζοδρόμια τότε;
– Ναι φυσικά, Παρασκευή βράδυ πάλι για να δούνε όλοι πόσο προσέχουμε την πόλη μας.

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΕΚΑΒ

Monday, May 4th, 2009

Μεταφέρω αυτή την επιστολή αυτούσια από το ταχάλια

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο
ΚΟΙΝ.: Ιστοχωρους και ιστοσελίδες
ΘΕΜΑ: ΕΚΑΒ Κιλκίς
Θεσσαλονίκη 2/5/2009
Κύριε Υπουργέ,
Σεβόμενος τον αγώνα που κάνετε για την καλύτερη υγεία των πολιτών, θέλω να σας αναφέρω το παρακάτω περιστατικό.
Στις 18 Απριλίου 2009 , ο πατέρας μου –Σάββας Καλλούδης, αρρώστησε στο εξωτερικό, (Σκόπια), όπου και εργάζομαι.
Στις 19 Απριλίου 2009 , εισάγετε στο νοσοκομείο στα Σκόπια, με σκοπό την καλυτέρευση της υγείας του, για να μπορέσουμε να τον μεταφέρουμε στην Ελλάδα. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους Σκοπιανούς γιατρούς, οι οποίοι παραγκωνίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κράτη, μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για την καλυτέρευση της υγείας του πατέρα μου.
Έτσι στις 23 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη, αποφασίζεται ότι μπορεί την επομένη, να μεταφερθεί Ελλάδα. Μου ανακοινώνουν δε, ότι το ασθενοφόρο που θα τον μεταφέρει μέχρι τα σύνορα, θα.. έχει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, (πράσινη κάρτα, βίζες το προσωπικό του, το ίδιο και ο γιατρός που θα τον συνοδεύει) για να τον μεταφέρει μέχρι το εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Τους ευχαρίστησα και τους διαβεβαίωσα ότι κατεβαίνω Ελλάδα, για να επικοινωνήσω με το ΕΚΑΒ, έτσι ώστε την επομένη να υπάρχει Ελληνικό ασθενοφόρο στα σύνορα. Ήμουν βέβαιος ότι θα υπήρχε.
Έτσι συμφωνήθηκε –εκτός απρόοπτου– αυτοί να ξεκινήσουν από Σκόπια στης 10.00 πμ. Και περίπου στης 1.,00 πμ να τους περιμένουμε στα σύνορα.
Πέμπτη βράδυ είμαι στην Ελλάδα και την Παρασκευή το πρωί επικοινωνώ με το ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης στα τηλ/να 2310397133, 397149, 397150, με την Κα Χριστίδου και τον Κο Χηνιτίδη, (να είναι καλά όπως και αν λέγονται) αν θυμάμαι καλά τα ονόματα τους. Αυτοί μετά από επικοινωνία με το ΕΚΑΒ Κιλκίς με διαβεβαιώνουν ότι ο πατέρας μου θα μεταφερθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανάλογα με την ώρα αφίξής του στην Ελλάδα. Και αυτό λόγω του ότι είχε καρδιακά προβλήματα και ήταν αδύνατη η δική μας συμπαράσταση επειδή δεν έχουμε κανέναν συγγενή στο Κιλκίς.
Πραγματικά την Παρασκευή 24 Απριλίου 2009 γίνεται η ανταλλαγή του ασθενούς από το ένα ασθενοφόρο στο άλλο. Ο δε γιατρός που τον συνοδεύει –Σκοπιανός– αποφασίζει να κατέβει μέχρι το νοσοκομείο για μπορέσει να εξηγήσει στους γιατρούς από τι πάσχει ο πατέρας μου αλλά και να ενημερώσει σχετικά με τη θεραπεία του έκαναν, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Τότε ήταν που ο οδηγός του δικού μας ασθενοφόρου μου είπε ότι είχε εντολή να τον μεταφέρει στο Κιλκίς!
Τι ήταν αυτό που έκανε τον υπεύθυνο του γραφείου κίνησης του ΕΚΑΒ Κιλκίς να αλλάξει γνώμη; Γιατί δεν μου το ανακοίνωσαν νωρίτερα για να τον μεταφέρω με το Σκοπιανό ασθενοφόρο στην Θεσσαλονίκη; Ούτε είναι κάτοικος Ν. Κιλκίς, ούτε κάποια συγγένεια έχουμε στον Ν. Κιλκίς. Απλά πέρασε από τα σύνορα…
Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο Κιλκίς ο πατέρας μου ήταν σχετικά καλά. Είχε τις αισθήσεις του και πλήρη διαύγεια. Πιστεύω ότι ακόμα οι γιατροί του Κιλκίς θα απορούν γιατί μεταφέρθηκε σε αυτούς.
Εκεί χάσαμε 5 (πέντε) πολύτιμες ώρες. Συνέχιζαν να αρνούνται την μεταφορά του στην Θεσσαλονίκη, παρ’ όλο που επικοινώνησαν οι γιατροί μαζί τους…
Τελικά μετά από τον πατριωτισμό και το φιλότιμο που έχουν οι απλοί Έλληνες –και όχι οι καρέκλοβολεψάκηδες- ο οδηγός του νοσοκομειακού του νοσοκομείου Κιλκίς, από μόνος του “επαναστάτησε” και προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη.
Εισήχθη στην εντατική στο νοσοκομείο Παναγία, όπου και την Δευτέρα στις 5.00 το πρωί απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή.
Ήταν γέρος άνθρωπος Κύριε υπουργέ. Ίσως να ζούσε λίγες μέρες ή μήνες παραπάνω. Ίσως ο Θεός να μην ήθελε να τον ταπεινώσει σαν άνθρωπο και να τον αφήσει ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Αλλά αυτές είναι αποφάσεις του Θεού και όχι κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι τελικά πληρώνονται από εμάς για να μας προσφέρουν την κάθε δυνατή βοήθεια.
Γιατί, Κύριε υπουργέ, αν ήταν κάποιος νέος συνάνθρωπός μας μπορεί να είχε σωθεί.
Εύχομαι Κε υπουργέ ο Θεός να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που ολιγώρησαν και να ανταμείψει αυτούς που εργάζονται για τον συνάνθρωπο τους.
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι ο Σκοπιανός γιατρός έμεινε μαζί του ως την τελική εισαγωγή του στο νοσοκομείο και έφυγε με το τρένο χωρίς να δεχτεί την παραμικρή χρηματική ανταμοιβή. Ίσως να είναι ΓΙΑΤΡΟΣ και να σέβεται τον όρκο που έδωσε. Να είναι καλά.
Ευχαριστώ κύριε υπουργέ για τον χρόνο που θα διαθέσετε για να διαβάσετε την επιστολή μου.
Μετά τιμής
Καλλίας Καλλούδης

debian και zimbra

Tuesday, April 28th, 2009

Εδώ και 2-3 βδομάδες ψάχνω σε όλο τον ελεύθερο μου χρόνο (5′/ημέρα) κάποιο ικανοποιητικό/εύκολο τρόπο για να στήσω mail/antivirus/webmail/antispam/mam/ham/skata. Στην πορεία απλά δεν έχω mail, κάτι που παραδόξως με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αποφασίζοντας πάντως να δω την zimbra suite, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται εγκατάσταση συγκεκριμένης έκδοσης της Activeperl (5.8) και έτσι αποφάσισα να το απορρίψω ως λύση. Επειδή ξέρω όμως ότι τώρα έχετε άγχος για την λύση που θα ακολουθήσω, (δεν είναι και λίγοι οι Postmaster που με διαβάζουν :-p), ελπίζω ότι σύντομα θα σας έχω νέα.