ΑΧ (ανακούφιση)

Καλημέρα/σπέρα σας,
Καταρχήν θα ήθελα να φέρω στην προσοχή σας (bring to your attention) την δημοσίευση του Μήτσου την οποία διάβασα σήμερα και με την οποία συμφωνώ (εννοώντας ότι δεν λέει κάτι παράλογο, τουναντίον, μιλάει σταράτα και τσεκουράτα).

Θα ήθελα να προσθέσω όμως και την σημερινή μου εμπειρία συμπληρώνοντας/αντικρούοντας αυτήν την εικόνα και γνωρίζοντας πόσο έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στην χώρα μας.

Οι ώρες είναι κατ’εκτίμηση.
22:30 Αναχώρηση από το σπίτι προς κέντρο για μια [πολύ] σύντομη δουλίτσα.
22:45 Άφιξη στην Pizza Dominos για παραγγελία πακέτο (Β. Όλγας)
22:47:00 Ομάδα Άμεσης Δράσης περνάει από μπροστά (με μηχανές)
22:47:30 Ομάδα Άμεσης Δράσης περνάει από μπροστά (αρχίζω να αναρωτιέμαι τι γίνεται)
22:50 – 22:05 Καπνίζω 2 τσιγάρα μέχρι να ετοιμαστεί η παραγγελία
22:06 Δέχομαι κλήση από κινητό:
– Είστε ο τάδε που μένει στην τάδε οδό;
– Μάλιστα
– Έχει χτυπήσει ο συναγερμός και η πόρτα σας είναι ανοιχτή
– Είμαι στο ύψος της Φλέμινγκ και έρχομαι αμέσως
– Ελάτε σας περιμένουμε
22:15 Φτάνω στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένω

Αντικρίζω περίπου 20+ αστυνομικούς, οι πιο πολύ στην είσοδο, αλλά και αρκετοί διασκορπισμένοι στους γύρω δρόμους.
Ανεβαίνω με 4-5 στον όροφο που μένω. Αντικρίζω και άλλους αστυνομικούς έξω και μέσα από το σπίτι.

Πιθανολογείται ότι μάλλον πάνω στην βιασύνη μου κλείδωσα ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή(!!!). Με μια γρήγορη έρευνα διαπιστώνω ότι δεν λείπει κάτι. Δίνω τα στοιχεία μου τους ευχαριστώ και κλείνω την πόρτα.

Σίγουρα δεν ζούμε στην πιο ασφαλή χώρα του κόσμου. Σήμερα όμως ένιωσα ένα αίσθημα ασφάλειας που είχα καιρό να νιώσω σε αυτήν την χώρα. Αυτούς τους ανθρώπους θα ήθελα να ευχαριστήσω (και) από εδώ.

Be Sociable, Share!

Tags:

5 Responses to “ΑΧ (ανακούφιση)”

 1. Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και δεν σου σήκωσαν το σπίτι. Κατά δεύτερον, γιατί δεν την πήρες delivery την pizza?

  Για να γίνω λίγο σοβαρός τώρα, μόλις περιέγραψες το πρόβλημα της Ελλάδας σε μια παράγραφο. Ένιωσες την ανάγκη να τους ευχαριστήσεις ενώ απλά έκαναν την δουλεία τους. Κανείς δεν κάνει αυτό που πρέπει στην Ελλάδα, και όταν τις σπάνιες φορές το κάνει είμαστε τόσοι εντυπωσιασμένοι που τους ευχαριστούμε ενώ δεν θα έπρεπε

  Αυτό που προσπαθώ να πω (και μέσα από το μπλογκ πόστ), είναι ότι δεν έχω παράλογες αξιώσεις απο τον κόσμο. Περιμένω το αεροδρόμιο να είναι ανοιχτό, το λιμάνι προσπελάσιμο, ο δρόμος ανοιχτός, το ρεύμα μου να μην κάνει διακοπές και εν κατακλείδι το δημόσιο να κάνει αυτό που πρέπει

  Θα ξεκινήσω να ευχαριστώ τους δημόσιους όταν/αν ποτέ μου παρέχουν υπηρεσίες έξω από το job description τους. Μέχρι τότε θα κράζω, θα φωνάζω και θα στεναχωριέμαι που ακόμα οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν

 2. HSOC says:

  Δημήτρη ελπίζω να κατάλαβες ότι συμφωνώ 100% μαζί σου. Εγώ εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό προσέλευσης. Ήταν εντυπωσιακός. Ναι, κάνανε απλά την δουλειά τους (και αυτό μου απάντησαν), αλλά έχει σημασία και πως την έκαναν.

 3. ttsak says:

  εσύ τους τρέχεις χωρίς λόγο και γι΄αυτό μετά αν τους φωνάξει κανείς κάνουν τόση ώρα να έρθουν!

  πες μας τώρα και από ποια εταιρία είναι ο συναγερμός σου 🙂

 4. HSOC says:

  δεν έχει σημασία η εταιρία, ένας γείτονας ειδοποίησε την αστυνομία 🙂

 5. Corfiot says:

  Μήπως σε πέρασαν για κανένα υπουργό; Καμία συνωνυμία ίσως; Τι υπάρχει εκεί κοντά; Μήπως κανένα πολιτικό γραφείο;

  Τέλος, πέραν της πλάκας, δεν είναι η αστυνομία που πρέπει να ευχαριστήσεις. Στείλανε 20 άτομα τα οποία θα έπρεπε να κάνουν κάτι άλλο (λέω εγώ). Τον ΓΕΙΤΟΝΑ πρέπει να φιλέψεις.

Leave a Reply